ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

FARM.SOFIA1ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

MEDICAL UNIVERSITY OF SOFIA – FACULTY OF PHARMACY

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας που αξιολογεί τους υποψηφίους με εξέταση στην  γλώσσα (αγγλικά), στη βιολογία και στη χημεία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ

Τα δίδακτρα της Φαρμακευτικής Σχολής στην  Σόφια είναι 6.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (5 ακαδημαϊκά έτη συνολικά).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας με το μηνιαίο κόστος διαβίωσης να είναι από 500-650 ευρώ ανά μήνα .

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η σχολή Φαρμακευτικής στη Σόφια είναι τμήμα του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας από το 1995 και το μοναδικό που παρέχει Αγγλόφωνα προγράμματα Φαρμακευτικής από το 2007-2008.  Η Φαρμακευτική Σχολή στη Σόφια γιόρτασε το 2011 την 60η επέτειο δημιουργίας.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας που  ιδρύθηκε το 1942 ως τμήμα Φαρμακευτικής, της Σχολής Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Το 1951 εντάχθηκε ως αυτόνομη Φαρμακευτική Σχολή στη νεοσύστατη Ιατρική Ακαδημία της Σόφιας.

Το 1955 η Ιατρική Ακαδημία μετονομάσθηκε σε ΙατρικόΠανεπιστήμιο (Medical University of Sofia) με τέσσερεις σχολές (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Δημόσιας Υγείας).

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΔΟΜΗ

FARMA.SOFIA5Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας που  διαθέτει 6 τμήματα (Departments) από τα οποί τα 3 είναι προσανατολισμένα ακαδημαϊκά στα βασικά γνωστικά πεδία (Ανόργανη, Αναλυτική και Οργανική Χημεία, Φυσικοχημεία, Βοτανολογία και Μαθηματικά).  Τα υπόλοιπα τμήματα παρέχουν εκπαίδευση σε ειδικά φαρμακευτικά πεδία (Φαρμακευτική τεχνολογία και Βιοφαρμακευτική, Φαρμακογνωσία – Φυτοχημεία, Φαρμακευτική Χημεία και Φαρμακευτική Ανάλυση, Φαρμακολογία και Τοξικολογία, Κοινωνική Φαρμακευτική).  Τα Ιατρικά μαθήματα διδάσκονται από τα αντίστοιχα τμήματα της Ιατρικής Σχολής.

Το πρόγραμμα είναι δομημένο σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. σχετικά με την φαρμακευτική εκπαίδευση και η όλη λειτουργία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο.

Η εκπαίδευση των φοιτητών συμπεριλαμβάνει πρακτικές εργαστηριακές εργασίες, διαλέξεις, σεμινάρια.

Το πρόγραμμα προβλέπει συμπληρωματικά θέματα, ώστε οι φοιτητές να υποστηριχθούν τόσο στον προσανατολισμό τους, όσο και στην εφαρμογή των.  Έτσι μετά από κάθε εαρινό εξάμηνοπροβλέπονται πρακτικές κατάρτισης εναρμονισμένες με το πρόγραμμα διδασκαλίας.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η Σχολή Φαρμακευτικής διαθέτει 2 αίθουσες διδασκαλίας, 9 αίθουσες σεμιναρίων, 42 εργαστήρια, σύγχρονες εγκαταστάσεις, οργανωμένη βιβλιοθήκη προσβάσιμη και λειτουργική.  Παράλλλα με τη δυνατότητα πρόσβασης στην Κεντρική Ιατρική Βιβλιοθήκη του «Κυρίλλου και Μεθοδίου», στην Εθνική βιβλιοθήκη, στη Βιβλιοθήκη της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και στη βιβλιοθήκη στη Σχολή Χημείας της Σόφιας.

ΣΧΟΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

FARMAK.SOFFIAΦαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας που διεξάγει εντατική επιστημονική έρευνα, αντιμετωπίζοντας σύγχρονα προβλήματα που σχετίζονται με την προετοιμασία και τον χαρακτηρισμό (φαρμακολογικές – τοξολογικές) των νέων συνθετικών και φυσικών φαρμακευτκών ουσιών, τις νέες μορφές δοσολογίας με την παρατεταμένη ή τροποποιημένη αποδέυσμευση του φαρμάκου, τις μεθοδολογίες ανάλυσης, τυποποίησης, διαχείρησης.

Παράλληλα, παραδοσιακά η σχολή παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές της να εργάζονται – με επίβλεψη – σε μικρά ερευνητικά προγράμματα, με τα αποτελέσματα να υποβάλλονται ετήσια σε Φοιτητικό Επιστημονικό Συνέδριο.

Υπάρχουν στενές συνεργασίες με τη Φαρμακευτιή Επιστημονική Ένωση Βουλγάρων Φοιτητών (Bulgarian Students Pharmaceutical Scientific Society – BSPSS) που είναι μέλος της Διεθνούς IΡSF και της Ευρωπαϊκής EPSA και της ESFP (European Association of the Faculties of Pharmacy).

Η Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας είναι εταίρος στο πρόγραμμα SOCRATES-ERASMUS με 8 Φαρμακευτικές Ευρωπαϊκές Σχολές  από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία).

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

SOFIA.FARMAK1Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.

Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες.  Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Φαρμακευτική στη Βουλγαρία στην Φαρμακευτική Σχολή της Σόφιας, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφίζουν από νεανικό παλμό και ζωή.