ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΟΔΟΝΤ.ΣΟΦΙΑΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΤΗE FACULTY OF DENTAL MEDICINE IN SOFIA  MEDICAL UNIVERSITY

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία στην  Οδοντιατρική Σχολή της Σόφιας που αξιολογεί τους υποψηφίους με της επιδόσεις- συνολικά στο Λύκειο (βιολογία-φυσική και χημεία) και σε εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα στη βιολογία και στη χημεία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία, στην  Οδοντιατρική Σχολή της Σόφιας  που έχει δίδακτρα 9.000€, ανά ακαδημαϊκό έτος (διάρκεια 6 ακαδημαϊκά έτη).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Σπουδές Οδοντιατρικής στη Βουλγαρία, στη Σόφια  με το μηνιαίο κόστος ζωής να είναι από 500–650 ευρώ ανά μήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Σπουδές Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας που ιδρύθηκε με διάταγμα στις 24 Ιουνίου 1942 και είναι το πρώτο τμήμα Οδοντιατρικής Σχολής στη Βουλγαρία.  Παρείχε αυτόνομη εκπαίδευση απονέμοντας πτυχίο αλλά και μεταπτυχιακούς τίτλους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία στη Σόφια που από τη δημιουργία της σχολής μέχρι σήμερα 15.703 φοιτητές εισήχθησαν, και αποφοίτησαν 10.076 ημεδαποί και 842 διεθνείς φοιτητές από 58 χώρες στην Ευρώπη, στην Ασία, την Αυστραλία, την Αμερική και την Αφρική.

Η Οδοντιατρική Σχολή στη Σόφια έχει απονείμει μεταπτυχιακό τίτλο (Master) σε 236 μεταπτυχιακούς φοιτητές, 112 ημεδαπούς και 124 διεθνείς φοιτητές.

Αντίστοιχα 116 Βούλγαροι και 9 διεθνείς φοιτητές έχουν υπερασπισθεί με επιτυχία τις διατριβές τους και έχουν βραβευθεί για την εκπαιδευτική και επιστημονική απόδοση τους.

Τα μεταπτυχιακά πεδία είναι, κυρίως, η προσθετική, η γναθοπροσωπική χειρουργική, η παιδιατρική, η ορθοδοντική, η περιοδοντολογία.

Άξιο αναφοράς, είναι το νέο κλινικό κέντρο, με σύγχρονο εξοπλισμό στη γναθοπροσωπική ακτινολογία, που είναι προσανατολισένο στη διάγνωση και στη θεραπεία χρόνιων παθήσεων στο εστιακό.

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία στη Σόφια που τα προγράμματα είναι ευθυγραμμισμένα με τις οδηγίες τς Ε.Ε. και 125 τακτικοί καθηγητές με υψηλά προσόντα, υποστηρίζουν τόσο το ακαδημαϊκό έργο όσο και τους ερευνητικούς κύκλους και έργα που είναι σε εξέλιξη.

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία στην Οδοντιατρική Σχολή της Σόφιας που παρέχει εξαιρετική θεωρητική και εφαρμοσμένη εκπαίδευση, διεκδικώντας να γίνει μία από τις 100 καλύτερες σχολές οδοντιατρικής στον κόσμο, με αυτοπεποίθηση και δυναμη, όπως, αναφέρθηκε από τον Κοσμήτορα, κατά την φετεινή τελετή αποφοίτησης.

Η Οδοντιατρική Σχολή της Σόφιας, δεσπόζει στο κέντρο της πόλης στο κτίριο των 14 ορόφων, εθνικά κυρίαρχη και με το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων της.

Από το έτος 2012 παράλληλα με το Βουλγαρόφωνο τμήμα, λειτουργεί και Αγγλόφωνο, δημιουργώντας μία παράλληλη παράδοση.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία στη Σόφια που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.

Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία στη Σόφια που σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων, αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία με σπουδές στη Σόφια, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες.  Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία με σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφίζουν από νεανικό παλμό και ζωή.