ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ΠΛΟΒΝΤΙΒ)

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ΠΛΟΒΝΤΙΒ)

DENTAL SCHOOLPLOVDIV MEDICAL UNIVERSITY

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία, στην  Οδοντιατρική Σχολή της Φιλιππούπολης που αξιολογεί τους υποψηφίους με της επιδόσεις- συνολικά και σε εξετάσεις Χημείας και Βιολογίας (στη αγγλική γλώσσα).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία, στην  Οδοντιατρική Σχολή της Φιλιππούπολης που έχει δίδακτρα 9.000€, ανά ακαδημαϊκό έτος (διάρκεια 6 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Σπουδές Οδοντιατρικής στη Βουλγαρία, στη Φιλιππούπολης με το μηνιαίο κόστος ζωής να είναι από 450-550 ευρώ ανά μήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ΠΛΟΒΝΤΙΒ)

ODONTI1Η Οδοντιατρική Σχολή στη Φιλιππούπλη (Πλοβντιβ) ανήκει στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης που ιδρύθηκε το 1945, βασισμένο και υποστηριζόμενο από Νοσοκομειακές υποδομές 2.000 κλινών και όλα τα τμήματα ποτ θεωρούνται απαραίτητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υγείας.

Το 1970 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ορίζεται ως αυτόνομη σχολή την Οδοντιατρική που υποδέχεται τους πρώτους 110 φοιτητές με την παράλληλη δημιουργία τμήματος στην προσθετική οδοντιατρική και ορθοδοντική, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών για οδοντιατρικές υπηρεσίες αιχμής.

Αντίστοιχα, το 1971, θεραπευτικό και Παιδο-οδοντιατρικό Τμήμα, το 1972, Χειρουργικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργικό, με την ανακατασκευή των υποδομών και ανασυγκρότηση του εξοπλισμού το 1973.

Το 1974 με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ανεξαρτητοποιείται και αυτονομείται η Οδοντιατρική Σχολή και το 1982 εγκαθίσταται σε αναπαλαιωμένο, πλήρως, κτίριο.

Το 1990-1991 εγκρίνεται το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών.

Το 2007 μετακομίζει σε ένα εντελώς νέο κτίριο που κατασκευάσθηκε, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της σχολής σε έκταση 14,7 στρεμμάτων, 27 αίθουσες κλινικής μελέτης, 4 αίθουσες προετοιμασίας, 192 σύγχρονες οδοντιατρικές μονάδες, δωμάτια θεραπείας, σύγχρονα εργαστήρια.

Το 2000 αποφοίτησε ο πρώτος διδακτορικός φοιτητής στην Θερπαευτική Οδοντιατρική που ήδη από το 1974 έχει δημοσιεύσει 16 μονογραφίες, 257 επιστημονικά άρθρα, 202 περιλήψεις επιστημονικών συνόδων και δυνεδρίων, 9 ερευνητικά έργα (από τα οποία 2 είναι διεθνή).

Πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν την πραγματοποίηση της ειδικότητας στην αισθητική οδοντιατρική και τη χειρουργική στη σχολή με ιδανικές προϋποθέσεις και συνθήκες.

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία, στην Οδοντιατρική Σχολή της Φιλιππούπολης που απόφοιτοί της κάνουν καριέρα σε Η.Π.Α., Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία κ.λ.π.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ          ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Απόφοιτοί της με σπουδές στη επιβλητική Φιλιππούπολη , καταπράσινη και γραφική, χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου και απλωμένη σε 7 λόφους, με παλιά πόλη απλωμένη σε έναν από τους 7 λόφους, με προάστια που θυμίζουν το παρελθόν της πόλης.

Με ιστορικό κέντρο που το κοσμούν υπέροχα αρχοντικά, διακοσμημένα περίτεχνα με μπαρόκ λεπτομέρειες θυμίζοντας πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Αν και τα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στην επιμονή, την ακαδημαϊκή τους προσπάθεια και μεθοδολογία, καθιερώθηκαν στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τις διεθνείς δραστηριότητες και με την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακρίθηκαν για τη συμμετοχή σε διεθνή projects και την βελτιούμενη ερευνητική τους δραστηριότητα.

Αποτελούν, τα δεύτερα σε μέγεθος, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Βουλγαρίας, ανεβάζοντας καθημερινά τον πήχη των ακαδημαϊκών στόχων.

Σπουδές στη Φιλιππούπολη, που είναι ευημερούσα πόλη με ελληνικό πληθυσμό, τέως πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους (με προεξέχοντα τον πεζόδρομο Ulitsa Knyaz Aleksandar), συναντάς εξυπηρέτηση φιλοξενία σε παντός είδους καταστήματα, σύγχρονα και παραδοσιακά, αλλά και καταστήματα με αντίκες, παζάρια με ιδιαίτερο χρώμα, αλλά και σύγχρονα πολυκαταστήματα.

Η Φιλιππούπολη επιφυλάσσει για τον επισκέπτη πολλές γευστικές εκπλήξεις, με πολλά μενού και σπεσιαλιτέ, με ιδιαίτερη έμφαση και βάση στο κρέας που ολοκληρώνεται με τις ιδιαίτερης γεύσης, τοπικές μπύρες.

Οδοντιατρική στη  Βουλγαρία, με σπουδές στη Φιλιππούπολη που υπάρχει παντού η ατμόσφαιρα της Ελλάδος (νομίζεις ότι σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη), που υποδέχεται και παντρεύει πολλούς πολιτισμούς, σε μια πόλη για πολλές επιλογές.

Μετά από μια κουραστική φοιτητική εβδομάδα, μπορείς να κινηθείς σε μια ζωντανή πόλη με καλντερίμια, κτήρια σε έντονα χρώματα (φούξια, κεραμιδί, γαλάζιο), σιντριβάνια, αρχαία ερείπια,  μοναστήρια (γύρω από την πόλη), Ρωμαϊκά κτίσματα (Αμφιθέατρο, Στάδιο, Αγορά), αρχοντικά, τεμένη, κι όλα αυτά μόλις 156 χιλιόμετρα από τη Σόφια, με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.