ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

IATR.SOFIA4KTHNIAΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

VETERINARY MEDICINE – UNIVERSITY OF FORESTRY, SOFIA

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στην Κτηνιατρική Σχολή στη Σόφια, που αξιολογεί τους υποψηφίους με βάση γνωστικό γλωσσικό επίπεδο (Τεστ Αγγλικής γλώσσας).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στη Σόφια, με δίδακτρα 4.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (διάρκεια 5.5 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στη Σόφια, με το μηνιαίο κόστος διαβίωσης να είναι από 500-600 ευρώ ανά μήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στη  Σχολή Κτηνιατρικής στη Σόφια που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Δασολογίας που ιδρύθηκε τον Ιανουάρο του 1925.

Η σχολή της Κτηνιατρικής της Σόφιας δημιουργήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1953 ως Ανώτερο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής.

Ωστόσο, οι βάσεις για τη δημιουργία της σημερινής δομής κατάρτισης (Bachelor of Science, Master of Science, καθώς και το πτυχίο Doctor of Science – PhD) τέθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου 1994.  Η διαπίστευση μέσα από τη θεσμική αξιολόγηση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης του Εθνικού Οργανισμού Αξιολόγησης και Διαπίστευσης έγινε το 1999.

Από το University of Forestry έχουν αποφοιτήσει, μέχρι σήμερα, 12.000 φοιτητές συμπεριλαμβανομένων των διεθνών φοιτητών από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική.

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στη Σχολή Κτηνιατρικής της Σόφιας που υποστηρίζει τα προγράμματά της μέσω προγραμμάτων επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας με ιδρύματα στην Βουλγαρία και στο εξωτερικό (Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Μελετών, Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, Ινστιτούτο Βιολογίας, Ανοσολογίας και Αναπαραγωγής, Ινστιτούτο Πειραματικής Παθολογίας κα Παρασιτολογίας κ.λ.π.)

Σύγχρονη βιβιλιοθήκη 100.000 τόμων (βιβλία, πτυχιακές εργασίες, διατριβές, επιστημονικά περιοδικά) είναι στ διάθεση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών.

ΣΧΟΛΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στην  Σχολή Κτηνιατρικής στη Σόφια που δομείται με 5,5 χρόνια μαθήματα και 0,5 χρόνο (1 εξάμηνο) πρακτική άσκηση σε συμβεβλημένα νοσοκομεία και κλινικές.

Τα πρώτα 3 χρόνια επικεντρώνονται στις βασικές αρχές προκλινικών και παρακλινικών εξετάσεων δεξιοτήτων.  Μετά το 3ο έτος, τα μαθήματα εστιάζουν στηνκλινική πρακτική.  Το καλοκαίρια του 3ου και του 4ου έτους περιλαμβάνουν υποχρεωτική πρακτική κατάρτιση σε κλινικές.

Στο 5ο έτος οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εργασθούν σε κινητές ιατρικές μονάδες, διευρύνοντας την πρακτική τους κατάρτιση και εμπειρία.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στη Σόφια που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.

Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία με σπουδές στη Σόφια, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες.  Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία με σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία με σπουδές στη Σόφια, με στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφίζουν από νεανικό παλμό και ζωή.