ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

IATR.SOFIA4Σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια που είναι Πανεπιστήμιο επιλογής των ελλήνων φοιτητών εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι η κορυφαία Ιατρική σχολή της Βουλγαρίας, κατά γενική ομολογία.
Τρόπος εισαγωγής

Ιατρική στη Βουλγαρία στην Ιατρική Σχολή του Σόφιας   με την εισαγωγή να προϋποθέτει εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, στη βιολογία και στη χημεία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

Δίδακτρα αγγλόφωνου τμήματος

Η αγγλόφωνη Ιατρική Σχολή της Σόφιας  έχει δίδακτρα 9.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.(διάρκεια 6 έτη) που καταβάλλονται σε 2 δόσεις. (Οκτώβριο – Φεβρουάριο)

Κόστος ζωής στη Σόφια

Ιατρική στη Βουλγαρία στην Ιατρική Σχολή του Σόφιας   με το μηνιαίο κόστος ζωής να είναι 650-850 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια – γνωριμία

med.schools.bulgaria

Ιατρική στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια, που είναι η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή στη Βουλγαρία, με έτος ίδρυσης το 1917, με ακαδημαϊκή παράδοση ενός αιώνα.

Με ακαδημαϊκό προσωπικό διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο και Ιατρικό περιοδικό (Premedicus) που εκδόθηκε το 1925 (από τα πρώτα περιοδικά για φοιτητές ιατρικής στον κόσμο) και την πρώτη εξειδικευμένη επιστημονική ένωση Δερματολογίας το 1923.

Ιατρική στη Βουλγαρία ,στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια που  έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 60.000 γιατροί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 4.600 αλλοδαποί.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, σπουδάζουν 6.155 φοιτητές (1.600 διεθνείς φοιτητές από 52 χώρες).
Ιατρική στη Βουλγαρία, στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς για τα ιατρικά επιτεύγματα: καρδιοχειρουργική, νευρο-χειρουργική, χειρουργική οφθαλμολογία, διάγνωση ασθενειών, προγράμματα πρόληψης για καρδιο-αγγειακά και κληρονομικές ασθένειες.

Υποστηρίζει τα προγράμματα Socrates και Erasmus που αφορούν διεθνείς ανταλλαγές σπουδαστών.
Έχει υιοθετήσει το ECTS (European Credits Transfer System) από το έτος 2001.

Με κεντρική βιβλιοθήκη από το 1919, είναι από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες βιβλιοθήκες για Ιατρική βιβλιοθήκη στη Βουλγαρία, με 500.422 τόμους ιατρικής βιβλιογραφίας (με 900 τόμους νέους) και 445 περιοδικά, με 2 αίθουσες ανάγνωσης,  ηλεκτρονικών υπολογιστών και αντιγραφικά.

Διαθέτει δωρεάν πρόσβαση σε Ιατρική βάση δεδομένων (Medline, Springerlink Proquest, LWW και περιοδικά).

ΣΟΦΙΑ: Η ΠΟΛΗ

IATR.SOFIA7Ιατρική στη Βουλγαρία στη Σόφια που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με 1.100.000 κατοίκους, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου και με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.

Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

Ιατρική στη Βουλγαρία με σπουδές  στο πανεπιστήμιο της Σόφιας, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες.  Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφύζουν από νεανικό παλμό και ζωή.