ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

FACULTY OF VETERINARY MEDICINE – TRAKIA UNIVERSITY

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στην Κτηνιατρική Σχολή στη Στάρα Ζαγόρα, που αξιολογεί τους υποψηφίους με βάση το γνωστικό  επίπεδο στην Βιολογία (Τεστ Βιολογίας στην Αγγλική γλώσσα).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στη Στάρα Ζαγόρα,  με δίδακτρα 5.100 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (διάρκεια 5.5 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στη Στάρα Ζαγόρα με το μηνιαίο κόστος διαβίωσης να είναι από 450-550 ευρώ ανά μήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

 

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στη Στάρα Ζαγόρα που δημιουργήθηκε και βρέθηκε ως μέρος του Πανεπιστημίου της Σόφιας το 1923.

Μετά από πολλές αλλαγές και διοικητικές προσαρμογές το 1972 – 1974 γίνεται μέλος του Ανεξάρτητου Ανώτερου Ινστιτούτου Κτηνιατρικής και κατά τη διάρκεια της περιόδου 1974 – 1995 αναγνωρίζεται ως μέρος του Ανώτερου Ινστιτούτου Ζωοτεχνικής καιΚτηνιατρικής της Στάρα Ζαγόρα.  Από το 1995 η Κτηνιατρική Σχολή αποτελεί σχολή του Trakia University.

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στη Σχολή Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Στάρα Ζαγόρα, που έχει κερδίσει τη διεθνή Αναγνώριση και εκτίμηση ως φημισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κτηνιατρική, με 400 διεθνείς φοιτητές έχουν αποφοιτήσει, προερχόμενοι από 46 χώρες,παράλληλα με 60 αποφοίτους διδακτορικώ προγραμμάτων.  Ο Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης και Πιστοποίησης της Βουλγαρίας έχει παράσχει πλήρη διαπίστευση στο Trakia University (ένα από τα πρώτα αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας).

Απο το 1979 στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις έχοντας εκπαιδεύσει στα 90 χρόνια ζωής, 12.000 επαγγελματίες κτηνίατρους, γιορτάζοντας τα 90χρονα γενέθλια της τον Μάϊο του 2013.  Η Κτηνιατρική Σχολή της Στάρα Ζαγόρα αποτελείται σήμερα από 11 τμήματα και κλινική διαγνωστική μονάδα, όπου εκπαιδεύονται οι φοιτητές.

Τα τμήματα (Κτηνιατρικής Ανατομίας, Ιστολογίας κα Εμβρυολογίας – εργαστήριο Φαρμακολογίας, Φυσιολογίας ζώων και χημείας – Γενικής Παθολογίας και Κλινικής – Κτηνοτροφικής – Κτηνιατρικής Μικροβιολογίας, Λοιμοδών και Παρασιτικών Νοσημάτων – Κτηνιατρικής Χειρουργικής – Μαιευτικής, Αναπαραγωγής και διαταραχές αναπαραγωγής – μή Μολυσματικές Ασθένειες – Υγιεινής Τροφίμων, Ζωϊκής Προέλευσης και Ελέγχου, κτηνιατρικής νομοθεσίας).

Η Κλινική Διαγνωστική Μονάδα έχει πρωταρχικό ρόλο στην πρακτική εξάσκηση των φοιτητών και αποτελείται από:

Εργαστηριακό Διαγνωστικό Κέντρο – Μικρές Κλινικές Ζώων Συντροφιάς με δωμάτια υποδοχής, και εγκαταστάσεις για διάγνωση κια θεραπεία, χειρουργικές αίθουσες και νοσοκομειακό θάλαμο – Παραγωγική Κλινική Ζώων με ιατρεία εξέτασης, άσηπτη αίθουσα, αίθουσες σεμιναρίων – κλινική κα αίθουσες για σηπτικό και άσηπτο χειρουργείο, κτηνιατρική μονάδα διδασκαλίας, νοσοκομείο για ίππους.

Η ιδέα για ίδρυση κτηνιατρικών σχολών στη Βουλγαρία προέκυψε λόγω της αναγκαιότητας της κτηνιατρικής πιστοποίησης των εξαγωγών της ζωϊκής παραγωγής.

Η πρόταση τέθηκε για πρώτη φορά το 1897 και μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες, αναστήθηκε πάλι μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την Ένωση Επαγγελματιών Ζωϊκής Παραγωγής και την έγκριση δημιουργίας Σχολής Κτηνιατρικής στις 11 Ιουλίου 1921.

Η εξέλιξη και η πρακτική εφαρμογή μέχρι σήμερα είναι μια συνεχής διαδικασία με πολλές προσπάθειες, δυσκολίες, αντιξοότητες, ακαδημαϊκή αυταπάρνηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  – ΣTΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ (ΠΑΛΑΙΑ ΖΑΓΟΡΑ)

 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ

 

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στην  Στάρα Ζαγκόρα (βουλγαρικά: Стара Загора), που είναι πόλη της Νότιας Βουλγαρίας εθνικής και οικονομικής σημασίας, με πληθυσμό 170.000 κατοίκων και απέχει 230χιλ. από της Σόφια.

Με ιστορία 5.000 ετών είναι από τους παλαιότερους οικισμούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ορυχεία χαλκού από τον 50 π.Χ. αιώνα γύρω από την πόλη.

Με σημαντικά μνημεία, ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ρωμαϊκά λουτρά, Εκκλησίες, Όπερα, θέατρα και γκαλλερί μαζί με ένα μεγάλο πράσινο πάρκο και θερμικές πηγές αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών.

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στην  Στάρα Ζαγκόρα που είναι πόλη γνωστή για τους ευθείς δρόμους  και  είναι πόλη των ποιητών και των φιλυρών (τα γνωστά δένδρα).

Με τραγική ημερομηνία για την πόλη την 31η Ιουλίου 1877, όπου έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη σύγκρουση των δύο εμπόλεμων στρατών του Ρωσοτουρκικού Απελευθερωτικού πολέμου, ο οπλισμένος τουρκικός στρατός κατέσφαξε άοπλους, άμαχους (14.500 Βούλγαροι), η πόλη ισοπεδώθηκε, 10.000 νέες γυναίκες πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.  Ωστόσο, ο βουλγαρικός λαός στη συνέχεια κέρδισε τον πόλεμο, δημιουργώντας μνημεία που μαρτυρούν την ευγνωμοσύνη του, στους απελευθερωτές του και αναστηλώνοντας την πόλη αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Κτηνιατρική στη Βουλγαρία, στην  Στάρα Ζαγκόρα  που με  πρώτο θεμέλιο λίθο την 5η Οκτωβρίου 1879 και σχέδια του Τσέχου αρχίτεκτονα Λιούμπορ Μπάγερ, δημιουργήθηκε μια πόλη με σύγχρονη όψη, με μεγάλους ευθείς δρόμους και ευρύχωρες πλατείες.

Στα περίχωρα της πόλης σε αποστάσεις 50-60χιλ. υπάρχουν πάμπολα τουριστικά αξιοθέατα, με φιλόξενες υποδομές υποδοχής.  Στο Β.Α. μέρος της πόλης υπάρχει το Πάρκο Μπεντέσκα και η Λίμνη Ζαγκόρκα.

Η Στάρα Ζαγκόρα είναι κέντρο ιστορίας και μόρφωσης αλλά και κέντρο αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις επιλογές.